Foto: Koen Broos

Eva van der Post (1989, Nijmegen) is een muzikale actrice. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie speelde ze bij verschillende theatergezelschappen zoals Orkater en Mexicaanse Hond, OT Rotterdam en Het Amsterdamse Bostheater. Binnen het jeugdtheater speelde ze bij Sonnevanck, Kwatta en Het Laagland. Daarnaast speelde ze de hoofdrol in Soldaat van Oranje - De Musical van New Productions.

 

Ook speelt ze samen met orkesten waaronder Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als zangeres was ze betrokken bij voorstellingen van Timo Tembuyser.

Op de Winterkaravaan te Alkmaar in 2019 was ze als theatermaker bij de nieuw gecomponeerde voorstelling PROTEST betrokken. 

In 2021 zal Eva te zien zijn in 14 DE MUSICAL, een brutale ode aan Johan Cruijff geregisseerd door Tom de Ket en geproduceerd door Wolter Lommerde. 

 

De voorstellingen VAN HAMELEN AND THE RATS van Stip producties onder regie van Lennart Monaster en PIPPI POWERRR van het Laagland onder regie van Inez Derksen zijn verplaatst naar seizoen 2022/2023. 

 

In film en televisie was Eva te zien in o.a. Flikken Maastricht, Mannen van Mars, Verborgen Verhalen, Nieuwe Tijden en verschillende afleveringen van het Klokhuis en Welkom in de Gouden eeuw. Onlangs was ze te zien in de openingsscène van Onze Jongens in Miami van Johan Nijenhuis.

Foto: Koen Broos
Koen Broos 2018
Lieke Romeijn 2014
Foto: Koen Broos
Koen Broos 2018
Lieke Romeijn 2015
Lieke Romeijn 2014