Eva van der Post (1989, Nijmegen) is een muzikale actrice. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie speelde ze bij verschillende theatergezelschappen zoals Orkater en Mexicaanse Hond, OT Rotterdam en Het Amsterdamse Bostheater. Binnen het jeugdtheater speelde ze bij Sonnevanck, Kwatta en Het Laagland. Daarnaast speelde ze de hoofdrol in Soldaat van Oranje - De Musical van New Productions.

 

Ook speelt ze samen met orkesten waaronder Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als zangeres is ze betrokken bij voorstellingen van Timo Tembuyser.

 

Op de Winterkaravaan te Alkmaar in 2019 was ze voor het eerst als theatermaker bij de nieuw geschreven en gecomponeerde voorstelling PROTEST betrokken. 

 

De voorstellingen VAN HAMELEN AND THE RATS van Stip producties onder regie van Lennart Monaster en PIPPI POWERRR van het Laagland onder regie van Inez Derksen zijn verplaatst naar seizoen 2022/2023. 

 

In film en televisie was Eva te zien in o.a. Flikken Maastricht, Mannen van Mars, Verborgen Verhalen, Nieuwe Tijden en verschillende afleveringen van het Klokhuis en Welkom in de Gouden eeuw. Onlangs was ze te zien in de openingsscène van Onze Jongens in Miami van Johan Nijenhuis.

Foto: Koen Broos
Koen Broos 2018

Lieke Romeijn 2014

Foto: Koen Broos

Koen Broos 2018

Lieke Romeijn 2015

Lieke Romeijn 2014

  • Instagram
  • Facebook

¬© 2020 by Eva van der Post

Foto: Koen Broos